Bitdefender 2024 Tüketici Siber Güvenliği Değerlendirme Raporunu Yayınladı – TEKNOLOJİ

Küresel siber güvenlik lideri Bitdefender Antivirus, 2024 Tüketici Siber Güvenlik Değerlendirme raporunu paylaştı. Üç kıtadan 7.335 katılımcının katıldığı raporda, SMS dolandırıcılığının %45,4 ile en yaygın saldırı yöntemi olduğu ve her dört kişiden birinin güvenlik sorunuyla karşılaştığı ortaya çıktı. yılda en az bir kez. Çoğu kullanıcının siber tehditlerin farkında olduğunu ancak yeterli önlem almadığını söyleyen Bitdefender Antivirus Türkiye distribütörü Laykon Bilişim operasyon direktörü Alev Akkoyunlu, 2024 Tüketici Siber Güvenliği Değerlendirme Raporu'nda en şaşırtıcı verileri paylaşıyor.

Siber güvenlikte dünya lideri Bitdefender Antivirus, üç kıtada internet kullanıcılarının siber güvenlik konusundaki düşüncelerini ölçen Tüketici Siber Güvenlik Değerlendirme Raporu 2024'ü paylaştı. Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Almanya, İspanya, Fransa, İtalya ve Avustralya'dan 16-55 yaş arası 7.335 kişinin katıldığı araştırma, mevcut dijital ortam ve siber suçlara ilişkin önemli veriler sağlıyor. Bulgular, SMS dolandırıcılığının en yaygın saldırı yöntemi (%45,4) olduğunu ve her dört kişiden birinin yılda en az bir kez güvenlik sorunu yaşadığını ortaya çıkardı. Kullanıcı davranışının her zaman belirtilen korku ve endişelerle örtüşmediğini belirten. Alev Akkoyunlu, Bitdefender Antivirus distribütörü Türkiye Laykon Bilişim Operasyon Direktörü, “Bu tür araştırmalar kullanıcıların ihtiyaçlarını ve endişelerini anlamak açısından önemli. Raporda elde edilen veriler, siber güvenlik farkındalığının artırılması ve daha güvenli bir dijital ortam sağlanması için koruma tedbirlerinin artırılması gerektiğini vurguluyor. Türkiye'de son dönemde gözlemlenen sahte SMS içeriklerine örnek olarak ürün teslimatı hakkında yanlış bilgi verilmesi, alışveriş sitelerinden gelen iş teklifleri, bankalardan gelen sahte şifre güncellemeleri gösterilebilir. “Bu tür mesajlar alındığında kullanıcılara web sitesini veya çevrimiçi uygulamayı manuel olarak kontrol etmelerini tavsiye ediyoruz.” 2024 Tüketici Siber Güvenlik Değerlendirme Raporu'nda ise en çarpıcı verileri paylaşıyor.

Raporda elde edilen önemli veriler

1. Her kullanıcının ortalama 3 ila 5 çevrimiçi hesabı vardır. Araştırmalar, İnternet kullanıcılarının ortalama 3 ila 5 çevrimiçi hesaba sahip olduğunu, üçte birinin ise 6 veya daha fazla çevrimiçi hesaba sahip olduğunu gösteriyor. Günümüzde veri ihlallerinin gündelik bir olay haline geldiği göz önüne alındığında, her hesap için farklı şifre kullanılması önem taşıyor.

2. Ankete katılanların dörtte biri son 12 ayda en az bir güvenlik olayı yaşadıklarını söylüyor. Avustralyalılar genel ortalamanın %12 üzerinde %37,6 ile siber suçlara en çok maruz kalan grup olurken, onu İspanya (%27,9), Amerika Birleşik Devletleri (%26,7), Almanya (%26,3) ve Fransa (%19) takip ediyor. onu İngiltere (%17,2) ve İtalya (%16,1) takip ediyor.

3. SMS dolandırıcılığı en yaygın siber saldırı yöntemidir. Çoğu zaman farklı yöntemlerle kendini gösteren SMS dolandırıcılığı, %45,4 oranıyla en yaygın saldırı yöntemi olarak öne çıkıyor. Bunların %44,4'ü dolandırıcılık girişimleri, %42,1'i ise kimlik avı e-postalarından oluşuyor. Bildirilen olayların %27,5'i verilere maruz kalıyor, bunu %16,4 ile kötü amaçlı yazılım bulaşmaları izliyor.

4. Her 5 kişiden 4'ü akıllı telefonunu finansal ve sağlık işlemleri için kullanıyor. Ankete katılanların %78,3'ü akıllı telefonlarını bankacılık, sağlık verilerine erişim, yatırımları yönetmek ve kripto para ticareti yapmak için kullandığını söylüyor. Tüketicilerin siber güvenlik açısından en büyük korkusu bilgisayar korsanlarının mali durumlarına erişmesi olsa da yeterli güvenlik önlemlerinin gözden kaçırılması.

5. Şifre yönetimi en zayıf halka olmaya devam ediyor. Siber saldırılara neden olan en zayıf nokta şifre yönetimidir. Sonuçlar, katılımcıların %37'sinin şifresini yazdığını, %18,7'sinin üç veya daha fazla hesapta aynı şifreyi kullandığını ve %15,8'inin en az iki hesapta aynı şifreyi kullandığını ortaya koyuyor. Tüm hesaplarımız için 2FA çift faktörlü kimlik doğrulama özelliğinin aktif olarak kullanılması önemlidir.

6. Yapay zeka ve çocuk güvenliği kullanıcılar için en önemli tehditlerdir. Ankete katılanların %91,6'sı yapay zekanın güvenlik ve gizlilik sonuçları konusunda “endişeli” veya “çok endişeli” olduklarını söylüyor. Benzer şekilde, ankete katılanların neredeyse %70'i çocukların çevrimiçi mahremiyeti ve güvenliği konusunda “endişe duyduklarını” söylüyor. Üçüncüsü “çok endişeli” olduklarını söylüyor.

Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir