Kling AI nedir, özellikleri nelerdir? Kling’in yapay zekası nasıl kullanılır?

Kling AI, yapay zeka tabanlı bir video oluşturma aracıdır. Yapay zeka destekli videolar oluşturmak için Kling AI’nin yapay zeka modelinden yararlanabilirsiniz. Bu yapay zeka destekli video oluşturma aracı, metin ve görsel gibi verilerden projeler hazırlamak için menülere sahiptir. Menülere erişmek isteyen kullanıcıların resmi Kling AI platformunda oturum açması gerekiyor. Ardından birkaç basit adımda hesap oluşturma işlemi tamamlanıyor ve “Resimden Videoya” veya “Metinden Videoya” menülerinden birini seçerek videolarınızı hazırlayabilirsiniz.

Kling AI nedir?

Kuaishou Technology tarafından geliştirilen Kling AI, metin tabanlı yapay zeka modellerinden biri olup HD videolar üretme olanağı sağlıyor. Video üretim sürecinde bu yapay zeka modeline yalnızca metin türü verileri sunmanız yeterlidir. Daha sonra AI modeliyle üretilen videoları Kling AI araçlarını kullanarak düzenleyebilir ve geliştirebilirsiniz.

Kling AI ne yapar?

Kling AI’nin, web sitesinde bir hesap oluşturularak kullanılabilen “Video AI” başlıklı bir menüsü vardır. Buradan videonun oluşturulması için “Prompt” bölümüne gidip metin verilerini sisteme aktarmak gerekiyor. Bu sayede odaklama seçeneklerinden yararlanılarak belirli süre ve büyüklükte videolar elde edilmesi mümkün olmaktadır. Bu AI modelinin “Kamera Hareketi” seçeneğiyle kamera hareketlerini değiştirme yeteneği sunduğunu unutmayın. Yine “Oluştur” bölümünde video hazırlama sürecini takip etmeden önce “Olumsuz İstem” bölümü ile bazı unsurlar tasarımdan çıkarılabilir.

Kling AI modelinin ayrıca görüntülerden video oluşturmaya yönelik bir menüye sahip olduğu da biliniyor. Bu seçeneği kullanırken içe aktarılacak görsellerin “Resmi Göster” menüsünden seçilmesi gerekmektedir. Bu, görüntüleri “İstem” bölümüne yükler ve video dönüştürme işlemi tamamlanır. Araştırmalara dayanarak Kling’in yapay zeka modelinin hem metin hem de görsel veriler içeren videolar tasarlamak için kullanışlı olduğu söylenebilir.

Kling’in yapay zekasının yetenekleri neler?

Yapay zeka destekli video oluşturma şablonları arasında yer alan Kling AI kapsamında diğer birçok yapay zeka destekli video oluşturma şablonu gibi seçenekler bulunmaktadır. Bu yapay zeka modelinin video oluşturma konusunda kullanıcılara sunduğu özellikler aşağıda sıralanmıştır:

  • Difüzyon dönüştürücü mimari sistemi: Bu özellik sayesinde metin komutları sahnelere dönüştürülür.
  • Video çözünürlüğü: Kling AI ile tasarlanan videoların saniyede 30 kare hızında 2 dakikalık grafiklere sahip olduğu biliniyor. Ancak videolar 1080p çözünürlükte üretilebilmektedir.
  • 3 boyutlu yüz ve vücut yeniden yapılandırma özellikleri: Bu özellik sayesinde yapay zeka modelinde üretilen videolar kapsamında tam vücut fotoğraflarının ifade ve hareket kontrolü gerçekleştirilir.
  • Artırılmış gerçeklik seçeneği: Yapay zeka destekli video oluşturma modelinin simülasyon fonksiyonu ile videoların gerçekçiliğinin artırılabileceğini söylemek gerekiyor.
  • VAE 3D’nin özellikleri: Bu özellik farklı en boy oranlarını destekler.

Kling’in yapay zekası nasıl kullanılır?

Kling AI modelini kullanmak isteyen kişilerin birkaç adımı takip etmesi gerekiyor. Bu adımlar aşağıda sırasıyla açıklanmıştır:

  • Kling AI’nin resmi web sitesine erişim sağlamalısınız.
  • Kayıt Ol butonuna basılarak e-posta adresi ve şifre verilerinin sisteme aktarılması gerekmektedir.
  • Güvenlik doğrulama adımı “İleri” butonu tıklanarak tamamlanmalıdır.
  • Sisteme girilen e-posta adresine gönderilen doğrulama kodunun yazılması gerekmektedir.
  • Hesabınıza başarılı bir şekilde giriş yaptıktan sonra “Metinden Videoya” veya “Resimden Videoya” menülerinden birini seçerek video oluşturmaya başlayabilirsiniz.
Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir