Seul: Kuzey Kore son haftalarda 2.000'den fazla çöp balonu gönderdi

Kuzey Kore'den gönderilen çöp balonlarında sigara izmaritleri, kumaş artıkları ve atık kağıtlar bulunuyor.

REKLAM

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan cumartesi günü yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin bir kez daha çöp dolu balonlar gönderdiği, bunun yıllardır süren psikolojik savaşa katkı sağlayacağı ve iki ülke arasındaki gerilime çözüm olmayacağı ifade edildi. ülkeler.

Ayrıca başkent Seul'ün kuzey kesiminde rüzgarla savrulan balonların görülebileceği yönünde uyarıda bulunuldu. Vatandaşların balonları gördükleri anda askere veya polise haber vermeleri isteniyor.

Kuzey Kore'nin gönderdiği balonlar sonucu şu ana kadar kimsenin yaralanmadığı veya maddi kayıp yaşamadığı söyleniyor.

Kuzey Kore, ülkenin başkenti Pyongyang'da propaganda broşürleri dağıtan Güney Koreli aktivistlere çöp balonlarıyla karşılık verdi.

Associated Press'in (AP) Güney Kore hükümet yetkililerine dayandırdığı muhabirine göre, son haftalarda sınıra 2.000'den fazla çöp balonu gönderildi.

Geçen ayın sonlarında bir kez daha Kuzey Kore'nin gönderdiği balon rüzgar nedeniyle uçup başkanlık binasının üzerine düşmüş, olay nedeniyle Güney Kore'nin stratejik yerlerinin güvenliğine ilişkin endişeler artmıştı.

Güney Kore ordusu geçen ay, Kuzey Kore'nin gönderdiği “çöp balonlarına” Pazar günü sınır bölgelerindeki hoparlörlerden “tam kapsamlı” yayınlarla karşılık vereceğini açıklamıştı.

Soğuk Savaş'ı hatırlatan bu tür karşılıklı hamleler, Kuzey Kore'nin büyüyen nükleer hırslarının ve Güney Kore'nin bu tehdide yanıt olarak ABD ve Japonya ile yaptığı tatbikatların bir sonucu olarak görülüyor.

Kuzey Kore dış dünyadan oldukça izole bir ülke.

Kendi kendine yetme hedefine dayalı olarak “Juche” adı verilen bir tür sosyalist sistemle yönetilen ülke, resmi olarak Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin (DPRK) iktidara gelmesinden dolayı özellikle Batılı ülkeler tarafından “münzevi krallık” olarak adlandırılıyor. Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (DPRK) olarak bilinen bu bölge, Kim ailesinin üyeleri arasında babadan oğula geçiyor.

2011 yılında babasının ölümünün ardından çok genç yaşta göreve başlayan Kim Jong-un, ülkenin kurucusu dedesi Kim Il-sung ve babası Kim Jong-il'den sonra ülkeyi yöneten üçüncü Kim oldu. .

Büyükbabasının ölümüyle başkanlık görevi sona erdiğinden beri resmi unvanı “Kore İşçi Partisi Genel Sekreteri” olan Kim Jong-un, iktidardaki 13. yılında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir