Fare DPI nedir ve DPI nasıl ayarlanır? Oyun oynamak için DPI ne olmalıdır?

Bilgisayarların daha konforlu ve kullanışlı hale getirilmesinde etkin rol oynayan birçok donanım parçası bulunmaktadır. Bu donanım bileşenlerinden biri de fare adı verilen ve Türkçeye fare olarak çevrilen bilgi giriş cihazıdır. Fare aygıtı, bilgisayar kullanıcılarının aygıtı daha kolay ve rahat bir şekilde kullanmasını sağlar. Bu farenin yardımıyla imleci ekranda daha hızlı hareket ettirebilirsiniz. Bu fare cihazlarının da DPI adı verilen bir değeri vardır.

KKD nedir?

Günümüzde pek çok kişi bilgisayarı çalışmak, izlemek veya oyun oynamak için kullanıyor. Bilgisayarları oluşturan birçok önemli donanım birimi bulunmaktadır. Bazı donanım parçaları bilgisayar çıkış aygıtları olarak bilinirken, fare ve klavye gibi aygıtlar da bilgisayar giriş aygıtları olarak adlandırılır. Fareyi kullanarak bilgisayar ekranındaki imleci yönetmek daha kolaydır.

Bilgisayar fareleri için yaygın olarak kullanılan terimlerden biri DPI terimidir. Bu noktada KKD'nin ne anlama geldiği sorusu gündeme gelebilir. Bu terim bilgisayar farelerindeki sensörlerin hassasiyetini ölçmek için kullanılır. Farenin hassasiyeti ne kadar iyi olursa, sunulan performansın kalitesi de o kadar iyi olur. Fare ne kadar hassas olursa imleç ekranda o kadar iyi hareket eder.

Bu noktada “Mouse DPI Nedir” sorusunun cevabından daha detaylı bahsedecek olursak; Fare cihazlarında DPI diye bir değer vardır. Bu noktada farede DPI ne anlama gelir sorusuyla karşılaşabiliriz. Fare cihazlarındaki DPI değeri cihazın hassasiyet değerini gösterir. Fare konusunu biraz daha detaylandıracak olursak, DPI nedir, DPI harfleri Dot Per Inch kelimelerinin ilk harflerinden oluşur. Türkçe karşılığı inç başına nokta cinsinden ifade edilir. Fare cihazlarında DPI değeri özellikle oyun oynayanlar için ayrı bir önem taşıyor.

KKD nasıl ayarlanır?

Farenin DPI değeri yüksek olduğunda ekrandaki imleç küçük bir hareketle bile uzun bir mesafe kat eder. Bu noktada kullanıcılar farenin DPI değerini öğrenmek isteyebilir. Ancak bu işlemin gerçekleştirilebilmesi için ölçü aletlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca DPI hesaplama araçları çevrimiçi olarak da kullanılabilir.

Eğer farenin hassasiyet değeri yetersizse bilgisayarda birkaç basit adım takip edilerek DPI ayarı yapılabilir. Fare DPI’sını ayarlamak isteyen bilgisayar kullanıcılarının izlemesi gereken genel talimatlar şu şekildedir:

  • Öncelikle bilgisayarınızın “Başlat” bölümüne gitmeniz gerekiyor.
  • Daha sonra “Ayarlar” kısmına tıklayın ve bu kısımda “Cihazlar” kısmına girin.
  • “Cihazlar” bölümünde “Fare” bölümü bulunmaktadır. Bu bölüme tıklayın.
  • “Fare” bölümünde, “Ek Fare Seçenekleri” bölümüne erişmek için “Fare Ayarları”nı tıklayın.
  • Buradan “İşaretçi Seçenekleri” bölümüne gidin.
  • Fare cihazınızın DPI değerini ayarlamak için “İşaretçi Hızını Seç” seçeneğini tıklayın. Fare DPI değerini azaltmak için sola, artırmak için sağa kaydırın.
  • Bu şekilde farenin DPI değerini ayarlayabilirsiniz.
  • Ancak bazı farelerde DPI'yi ayarlamak için bir düğme de bulunur.

Oyun oynamak için DPI ne olmalıdır?

Özellikle oyun oynarken farenin DPI değeri daha önemlidir. Bu noktada akla 1000 DPI sorusu gelebilir. Bu DPI değerine sahip bir fare cihazı standart değerlerden daha düşük olarak görüntülenebilir. Bu noktada farenin DPI değerinin ne olması gerektiği sorusu devreye girebilir.

Günümüzde pek çok farenin DPI değeri genel olarak 1600 civarındadır. Bu değer Office programlarını kullanmak ve sanal ortamda gezinmek için yeterlidir. Ancak oyun sırasında bu değerin daha yüksek olması gerekir. Bu değerin 3600 ile 5000 DPI arasında olması oyun fareleri için ideal kabul ediliyor.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
İmamoğlu bu kez formayı giydi İmamoğlu bu kez “kazanan ceketi”ni giydi.
Ordu'da sel!  Acı haber: 1 kişi hayatını kaybettiOrdu'da sel! Acı haber: 1 kişi hayatını kaybetti
İzmir patlamasında iç karartan detaylar!  İzmir patlamasında iç karartan detaylar! “Ölüm Onu Takip Etti”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir