Verinin doğru şekilde toplanması, işlenmesi ve eyleme geçirilebilir içgörülere dönüştürülmesi, ekonomik ve jeopolitik belirsizliklerin yaşandığı iş dünyasında, rekabetin anahtarına dönüştü. İşletmeler, elde ettikleri verileri doğru kullanabildiklerinde alan kişi deneyimini iyileştirebileceklerini, verimliliklerini artırabileceklerini ve bu gelişmelerin de kârlılığa direkt tesir ettiğini keşfetti. Şirket verisini denetim etmenin stratejik açıdan tehlikeli sonuç öneme haiz bulunduğunu ortaya koyan YouGov araştırması, her 5 liderden üçünün, verinin önemini anladığını gösterdi. Verilerin raporlara ve sunumlara dönüştürülmesini içeren veri hazırlama süreçlerindeki rapor sorgusu, parametre belirleme ve arayüz tasarımı şeklinde aşamaların verimlilik kayıplarına yol açtığını düşünen Kuadron Bilişim, tüm bu süreçleri kolaylaştırmaya yarayan veri hazırlama uygulaması Reportql’i duyurdu.
Mevzuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Kuadron Bilişim Genel Müdürü Gökhan Öziç, “Informasyon işlem ve yazılım geliştirme uzmanları ile beraber yazılım üreticileri, veriyi hazırlama ve sunma esnasında el oyalayan işler sebebiyle verimlilik kayıpları yaşıyor. Büyük veri setlerini dört adımda anlamlı raporlara dönüştürmeye yarayan yeni çözümümüz Reportql ise tüm bu zorluklara çözüm olma hedefi taşıyor. Kuadron olarak 20 senedir iş yazılımları pazarında etkinlik gösteriyor, işe hususi web, mobil ve masaüstü yazılımlar geliştiriyoruz. Haiz olduğumuz deneyim ile ortaya koyduğumuz bu çözüm, veriyi anlamlı kılmayı ve bunu ilgililerin bilgisine sunmayı oldukça kolaylaştırıyor” dedi.
Kuadron Bilişim Genel Müdürü Gökhan Öziç
2023’ün ilk çeyreğinde teknik data gerekmeden kullanılabilecek
Çoklu veritabanı özelliğiyle Postgre, Oracle, Mysql, SQL Server şeklinde pek oldukca popüler veritabanını destekleyen ve canlı (adhoc) veri üstünde iş yapma olanağı sunan Reportql, verinin tablo, pivot yada grafik rapor formatında, e-posta yada uyarı bildirimleri ile yada Telegram, Teams ve Slack şeklinde chatbot uygulamaları üstünden kolayca servis edilmesine olanak tanıyor. Reportql kullanıcıları veriyi yönetmek ve tasarlamak için kullanılan yazılım dili SQL ile veri setini oluşturduktan ve parametreleri belirledikten sonrasında, veri kaynağını seçerek yayımlamaya hazır rapor ve grafiklere erişebiliyor. Çözümün şu an için düşük kod (low code) bir yaklaşımla çalmış olduğu ve kullanmak için azca da olsa teknik data gerektirdiğini söyleyen Gökhan Öziç, “2023’ün ilk çeyreği itibarıyla Reportql, kodsuz (no code) bir uygulamaya dönüşecek ve teknik data şartı olmaksızın kullananların günlük işlerinde kolaylıkla veri odaklı çalışabilmelerini mümkün kılacak. Masaüstü, mobil ve tabletler üstünden rahatça kullanılabilen Reportql, hususi bir yazılıma haiz olan tüm şirketlerin yada yazılım üreticilerin kendi geliştirdikleri ürünlere kolaylıkla entegre edilebiliyor. Minimum sistem gereksinimine gereksinim duyan Reportql, yalnız birkaç kolay adımda sunucuya kuruluyor. Çalışabilmek için pahalı donanım yatırımlarına gerek duymuyor. White label iş modelini destekleyen Reportql, haiz olduğu pazaryeri altyapısı yardımıyla yazılım üreticilerinin kendi uygulamaları için oluşturdukları raporları platform üstünden satışa çıkarabilmelerini de sağlıyor” ifadelerini kullandı.
“İşletmelerin veri olgunluğunu artırmayı hedefliyoruz”
2023’ün ilk çeyreğinde yapılacak geliştirmelerle Reportql’in yıla damga vurabilecek bir ürüne dönüşeceğinin altını çizen Kuadron Bilişim Genel Müdürü Gökhan Öziç, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Kuadron olarak 4691 sayılı ‘Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu’ kapsamında yazılım geliştiren ve alanında uzman ekibe haiz bir teknoloji şirketiyiz. Türkiye Ziraat Kredi Kooperatifleri, Türkiye Sutopu Federasyonu, Kütahya Çinigaz Dağıtım ve TİGEM şeklinde ülkemizin önde gelen kamu ve {özel sektör} müşterilerine hizmet veriyoruz. Kuadron Bilişim olarak ciro büyümesiyle tamamladığımız 2022’nin peşinden, önümüzdeki senenin Reportql ile işletmelerin veri olgunluğunu artırdığımız, portföyümüze dijital dönüşümde başarıya ulaşan yeni müşteriler eklediğimiz, nitelikli yazılım mühendisleri için kariyer fırsatları yaratacağımız başarıya ulaşmış bir yıl geçireceğimize inanıyorum”
Yoruma kapalı.