Biotrend Energy, Honeywell’in UpCycle proses teknolojisini Biotrend Energy’nin Türkiye’de oluşturmayı organize ettiği plastik geri dönüşüm fabrikasında uygulayacak. Tesis, karışık atık plastikleri geri dönüştürülmüş polimer hammaddesine (RPF) dönüştürerek plastikler için döngüsel bir ekonominin geliştirilmesine destek olacak. Tamamlandığında Honeywell’in UpCycle Proses Teknolojisini kullanan Türkiye’deki ilk ticarileştirilmiş atık plastik geri dönüşüm tesisi olacak.
Planlanan gelişmiş geri dönüşüm tesisinin Honeywell’in UpCycle proses teknolojisini kullanarak yılda 30.000 metrik ton karışık atık plastiği Honeywell geri dönüştürülmüş polimer hammaddesine dönüştürme kapasitesine haiz olması planlanıyor. Honeywell UOP, tesisin kullanım ömrü süresince devreye alma, devreye alma ve teknik destek hizmetleri de dahil olmak suretiyle ilgili mühendislik ve teknik hizmetleri elde edecektir.
Bu proje, tarafların gelecekte birden fazla ek atık plastik geri dönüşüm tesisi üstünde ortaklaşa iş yapmak amacıyla Türkiye’de gelişmiş plastik geri dönüşümü mevzusunda Honeywell ve Biotrend Energy arasındaki işbirliğini başlatıyor.
Şu anda Biotrend, mekanik olarak geri dönüştürülmüş malzemelerin yalnızca düşük bir yüzdesini geri kazanabilmektedir. Ek olarak, plastik üretiminde kullanılan kirlilik, renk ve katkı maddelerinin niçin olduğu belirli süreç sınırlamaları sebebiyle mekanik olarak geri dönüştürülemeyen bazı plastik atık türleri vardır. Halihazırda, mekanik olarak geri dönüştürülemeyen plastikler, ya atıktan türetilmiş yakıta (RDF) dönüştürülmekte ya da çöplüklerde depolanmaktadır.
Honeywell UpCycle proses teknolojisinde kullanılana benzer kimyasal geri dönüşüm, daha geniş bir atık plastik yelpazesini işleyebilir ve Biotrend’in dairesel malzemelerin geri kazanım hacimlerini artırma çabalarını destek sunar.
Honeywell’in sürdürülebilir teknoloji çözümlerinin başkan yardımcısı ve genel müdürü Barry Glickman, “Honeywell’in UpCycle proses teknolojisi, Biotrend Energy’nin Türkiye’deki plastik atık problemininin üstesinden gelmesine destek olacak” diyor. “Türkiye, yeni plastik üretimi için fosil hammaddelerinin bir kısmını yerinden etme potansiyeli sunan, geri dönüştürülebilen plastik çeşitlerini artırabilecek.”
Biotrend Enerji, Türkiye’deki 18 tesisinde (ön lisanslı tesisler dahil) yılda 4.500.000 ton atık işlemektedir. Biotrend Energy’nin faaliyetleri içinde atık transferi, geri dönüşüm, tertipli depolama, atıktan enerjiye ve organik gübre (kompost) ve ATY üretimi yer verilmiştir.
Honeywell’in UpCycle proses teknolojisi, atık plastiği hemen sonra yeni plastikler oluşturmak için kullanılan RPF’ye dönüştürmek için moleküler dönüşüm, piroliz ve kirletici madde yönetimi teknolojisini kullanan, şu anda hazır bir teknolojidir. UpCycle proses teknolojisi, geri dönüştürülebilen plastik türlerini, renkli, esnek, fazlaca katmanlı ambalajlar ve polistiren dahil olmak suretiyle, aksi takdirde geri dönüştürülmeyecek atık plastiği içerecek şekilde genişletir.
Yoruma kapalı.