
Nvidia'nın CEO'su Jensen Huang, bir süre Apple'ı bir süreliğine geçen Nvidia CEO'su, bugün 22 yaşında bir öğrencisi varsa, yazılım değil fizik bilimleri alanında çalışmayı tercih edeceğini söyledi.
“Jensen Huang'dan Jensen Huang tarafından mezun olsaydım, Pekin gazetecileri ile tanışan Jensen Huang,” Aynı hırsla hangi bölgeye odaklanırsınız? “Soru yönlendirildi. Huang buna cevap verdi:
“Bugün 20 yaşında bir mezun olan genç Jensen, muhtemelen yazılım bilimleri yerine fizik bilimlerini seçecekti.”
Huang, 20 yaşında üniversiteden mezun olduğunu ve aslında iki yıl önceden sona erdiğini söyledi.
Fizik bilimleri nelerdir?
Huang tarafından belirtilen fizik bilimleri; Canlılardan ziyade cansız sistemleri inceleyen büyük bir bilimsel alandır. Fizik, Kimya, Astronomi ve Arazi Bilimleri.
1984 yılında Huang, Oregon Eyalet Üniversitesi'nde bir diploma aldı ve daha sonra 1992'de Stanford Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı. Yaklaşık bir yıl sonra Nisan 1993'te Chris Malachowsky ve Curtis Priem Nvidia'yı San Jose'deki bir Denny restoranında buldular.
Bugün, Huang liderliğindeki Nvidia, dünyanın en değerli şirketlerinden biri haline geldi. Geçen hafta, şirketin piyasa değeri 4 trilyon doları aştı ve yeni bir rekor kırdı.
Fiziksel yapay zeka geliyor
Huang, fizik bilimlerine yönelme arzusunu detaylandırmasa da, “yapay fiziksel zeka” uzun zamandır yoğunlaştığı kavramlardan biridir.
CNBC'ye göre, iş bunu “yapay zekada bir sonraki dalga ında.
Huang yapay zekanın gelişimini aşağıdaki gibi sınıflandırır:
– Algı: Algı:
Alexnet ile yaklaşık 12-14 yıl önce başlayan dönem görsel tanıma becerileri edindi.
– Yapay üretken zeka:
Ghatgpt gibi bilgilerin anlamını kavrayabilen ve onu farklı dillere, görsel öğelere ve kodlara dönüştürebilen sistemlerin yükselişi.
– Akıl yürütme: Akıl yürütme:
Şu anda aktif olan bu aşama, yapay zekanın sorunun çözümleri analiz edebileceği ve çözebileceği bir seviyeye ulaştığını göstermektedir. Huang, bu aşamada geliştirilen sistemleri “ajana”, nedensel yapay zekaya çağırıyor.
– Bir sonraki aşamanın yapay fiziksel zekası:
Huang'a göre, bir sonraki aşama fizik, sürtünme, eylem ve müdahale ilişkileri yasalarını anlayabilen yapay zeka olacak.
Örneğin, bu sistemler bir topu nereye yuvarlayacağını tahmin edebilecek, görünmez bir nesnenin varlığını tahmin edebilecek, bir nesneye zarar vermeden nasıl tutulacağını hesaplayabilecek ve yaya bir arabanın arkasındaki tahmin edebilecektir.
Huang bu aşamayı aşağıdaki gibi özetler:
“Yapay fiziksel zekayı alıp fiziksel bir nesneye koyduğunuzda robotik olun.”
Geleceğin Faktörleri
Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni fabrikalar inşa ettiklerini ilan eden Huang, bu yapıları robotik sistemlerle donatmanın büyük önem taşıdığını söyledi.
CEO, “Önümüzdeki 10 yıl içinde inşa edeceğimiz fabrikalar son derece robotik olacak. Bu şekilde, tüm dünyada ciddi iş açığını dengeleme fırsatımız olacak” dedi.