Reddit nedir? Reddit ne işe yarar ve nasıl kullanılır?

Reddit sayesinde kişiler güncel olaylar hakkında bilgi sahibi olabiliyor, farklı ilgi alanlarına göre topluluklar oluşturabiliyor, soru cevap platformuyla sorular sorup yanıt alabiliyor. Reddit platformu da diğer sosyal medya platformları gibi hesap oluşturularak kullanılabiliyor.

Reddit nedir?

Reddit, Steve Huffman tarafından 2005 yılında kurulmuş bir web sitesidir. Bu siteyi sosyal medya, haber ve tartışma platformu olarak tanımlayabiliriz. Reddit’in en belirgin ve önemli özelliği tüm gönderilerin kullanıcılar tarafından yayınlanmasıdır. Yazılar ve içerikler editörler tarafından kontrol edilse de sitedeki tüm içerik kullanıcılara aittir.

Dünyanın her yerinde aktif kullanıcıları bulunan Reddit platformu, haber, eğlence, bilim, spor, oyun ve teknoloji konularında içerikler sunuyor. Reddit platformunda kullanıcıların yaptığı paylaşımlar oylanıyor. Üye olmadan siteye erişebilir ve içerikleri okuyabilirsiniz ancak paylaşım yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir.

Reddit ne işe yarar?

Reddit, farklı ilgi alanlarına sahip kişilerin buluştuğu, bilgi paylaştığı ve belirli konuları tartıştığı bir platformdur. Reddit’in faydalı olduğu konuları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Bir bilgi ve haber kaynağıdır. Reddit, kullanıcılarına güncel olaylarla ilgili bilgi ve haberler sunmaktadır. Subreddit sayesinde kullanıcılar ilgilendikleri konulara ilişkin haber ve içerikleri görebiliyor.
  • Bir topluluk oluşturulabilir. Farklı ilgi alanlarına sahip insanlar buluşup kendi topluluklarını oluşturabilirler.
  • Soru-cevap platformu sunar. Reddit, kullanıcıların soru sormasına ve diğer kullanıcılardan bu soruları yanıtlamasını istemesine olanak tanır.
  • Oylama sistemi var. Kullanıcıların paylaştığı içerikler arasında beğenilen içerikler olumlu oy alıyor. Beğenmeyenler olumsuz oy alıyor, dolayısıyla popüler içerik daha üst sıralarda yer alıyor.

Reddit nasıl kullanılır?

Reddit’i kullanmak için önce Reddit web sitesini açın. Acemi kullanıcılar için biraz kafa karıştırıcı olsa da sistem oldukça basittir. Subreddit adı verilen alt başlıklar mevcut ve bu alt başlıkların altında da konuyla ilgili yazılar yer alıyor. Herkes bu içeriği dilediği gibi okuyabilir. Ancak Reddit’te paylaşım yapabilmek için platforma üye olmanız gerekiyor.

Reddit’i kullanmaya başlamadan önce kullanıcı hesabı oluşturursanız içerik paylaşabilirsiniz. Hesap oluşturmak için Reddit ana sayfasındaki kayıt ol butonuna tıklayarak e-posta adresiniz ve kullanıcı adınızla bir hesap oluşturabilirsiniz. Bir hesap oluşturduğunuzda Alt Dizinlere (topluluklara) katılabilir, ilgilendiğiniz içerikleri paylaşabilir veya paylaşılan içeriğe göz atabilirsiniz. Reddit’te yapılan içeriklere yorum yapmak da mümkün.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir