WhatsApp’ı Sıfırla – WhatsApp nasıl tekrar yüklenir? WhatsApp’ım silindi, nasıl kurtarabilirim?

WhatsApp’ın silindiği durumlarda uygulamayı tekrar indirebilirsiniz. App Store veya Play Store üzerinden geri yükleyebilirsiniz. İnternete bağlı bir akıllı telefona WhatsApp’ı geri yüklemek oldukça basittir. Uygulamayı indirdikten sonra telefon numaranızı girerek kullanmaya devam edebilirsiniz. Bu kayıtlı bir hesap olduğu için tekrar kaydolarak zaman kaybetmeden kurulum işlemi dakikalar içinde tamamlanabilmektedir.

WhatsApp nasıl yeniden yüklenir?

WhatsApp silindiyse ve yeniden yüklemek istiyorsanız uygulamayı geri yükleme işlemi oldukça basittir. Kurulumu için hiçbir çaba gerektirmeyen uygulama, yalnızca telefon numarası doğrulaması istiyor. İşte adım adım WhatsApp’ı sıfırlaBen şunları işliyorum:

  • Android için Google Play Store ve iPhone için App Store’da arama çubuğuna WhatsApp yazıp Yükle butonuna tıklayıp uygulamanın cihazınıza yüklenmesini beklemelisiniz.
  • Uygulamayı yükledikten sonra kayıtlı telefon numaranızı girmeniz ve telefonunuza gelen doğrulama kodu ile numarayı doğrulamanız gerekmektedir.
  • Yedekleme yapılmışsa yedeklerin geri yüklenmesi gerekir. WhatsApp genellikle mesajları bulut aracılığıyla yedekler. Yedekleme yapılmışsa eski mesajları geri yükleme seçeneği sunacaktır. Silinen mesajlar ve dosyalar Kurtar seçeneğine tıklanarak geri yüklenebilir. Yedekleme yapılmadıysa eski mesajları geri yükleyemezsiniz.

Bu adımları takip ederek silinen WhatsApp’ı geri yükleyebilir ve kullanmaya devam edebilirsiniz.

WhatsApp’ım silindi, nasıl kurtarabilirim?

Dünya çapında popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcılara internet üzerinden mesaj gönderme imkanı sunuyor. WhatsApp üzerinden belge oluşturmak, ses kaydı yapmak, fotoğraf ve video göndermek, sesli arama ve görüntülü görüşme yapmak da mümkün. Grup sohbetlerine ve bireysel sohbetlere izin verir. Dünyanın her yerine ücretsiz olarak bağlanmanıza olanak tanır. Android ve iOS cihazlarda kullanılabilir. Kullanımı oldukça basittir. Uygulama kullanıcı dostu bir arayüze sahip olup herkesin anlayabileceği şekilde tasarlanmıştır. Bazı durumlarda WhatsApp’ı silmek mümkündür.

WhatsApp telefonunuzdan silindiğinde ve geri yüklemek istediğinizde izlenecek adımlar oldukça basittir. Uygulamayı akıllı telefonlara tekrar indirmek için uygulama pazarına girmeniz gerekmektedir. WhatsApp uygulamasının arama kısmında bulunup tekrar indirilmesi gerekmektedir. İndirdikten sonra WhatsApp’ı tekrar telefonunuzda kullanabilirsiniz.

WhatsApp kurtarma işlemi sırasında silinen uygulama telefonunuza geri yüklendikten sonra sadece birkaç adımla kullanmaya devam edebilirsiniz. Uygulamayı indirdikten sonra öncelikle telefon numaranızı girmelisiniz. Girilen telefon numarasını onaylamak için bir SMS gönderilecektir. Gelen kod WhatsApp uygulamasına yazılmaktadır. Uygulamada yedekleme etkinse eski sohbetleri ve medyayı geri yükleme seçeneği sunulur.

Eski mesajlar ve medya, Sohbet Yedeklemesini Geri Yükle seçeneğiyle geri yüklenebilir. Yedekleme yapılmadıysa bu seçenek kullanılamaz. Uygulama daha sonra özelleştirilebilir. Adınızı ve soyadınızı yazarak profil fotoğrafı ekleyebilir veya önceki profil fotoğrafınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

WhatsApp silinip yeniden kurulduğunda bildirim ve sohbet ayarlarınız değişecektir. Bu değişiklikler ayarlar bölümünden düzenlenerek istenildiği gibi yapılabilir. Sohbet arka planı da ayarlar bölümünden değiştirilebilir. Yedekleme ayarları sohbet ayarlarından da yapılabilir. Yedekleme otomatik olarak seçilebileceği gibi yedekleme günlük, haftalık veya aylık olarak da yapılabilir.

“Medyayı yedeklemeye dahil et” seçeneği ile fotoğraf, video, belge ve ses kayıtları gibi medyalar da yedeklenecektir. Yalnızca mesajları yedeklemek istiyorsanız medya yedeklemeye dahil edilmeyebilir. WhatsApp’ın silinmesi durumunda mesajların ve verilerin kaybolması ve geri yüklenmesi gibi sorunların yaşanmaması için yedeklemenin etkinleştirilmesi önerilir. Yedeklemesi olmayan silinmiş mesajları geri yükleyemezsiniz.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir