Google Etkinliğim nedir ve ne işe yarar? Google etkinlik geçmişimi nasıl silebilirim?

Google Etkinliklerim olarak bilinen Etkinliklerim paneli sayesinde kullanıcıların arama motorlarındaki hareketlerini kayıt altına almak ve deneyimleri kişiselleştirmek mümkün oluyor. Bu panele erişen kişi, aramalar, ziyaretler, başvuru geçmişi gibi çeşitli verilerin tüm detaylarına ulaşabilmektedir. Google’ın Kontrol seçenekleriyle özelleştirilebilen Aktivitelerim sayfasındaki geçmiş ayarları temel olarak 3 ayrı başlıkta ele alınıyor. Bu bağlamda Google aktivite geçmişimin silinmesi, devre dışı bırakılması ve yönetilmesi konusunda detaylı bilgi verilmelidir.

Google Etkinliğim’i kullanmak istemiyor musunuz?

Google My Activity adlı hizmet sayesinde bu arama motoru üzerinden gerçekleştirilen tüm etkinlikleri kayıt altına almak mümkün. Türkçesi “Google Etkinliğim” olarak adlandırılan bu platformdan ziyaret geçmişi, arama geçmişi gibi birçok detaya ulaşabilirsiniz.

Halihazırda kullanılan uygulamalar, ziyaret edilen siteler, kayıtlı şifreler gibi verilere de Etkinliklerim sayfasından ulaşılabilmesi, kullanıcıların Google arama motoru üzerinden eriştiği hizmetleri daha kullanışlı hale getiriyor.

Google My Activity platformuna erişen kişi, sayfadaki kontrolleri kullanarak aktivitelerini görüntüleyebilir veya silebilir. Bu platformdaki etkinliklerin görüntülenmesi ve silinmesi işlemlerini tamamlamak için listelenen temel kategoriler şunlardır:

  • Web ve uygulama etkinliği
  • Konum geçmişi
  • Youtube’un Tarihi

Google Etkinliğim ne yapar?

Google üzerinden yapılan her işlemi kayıt altına almanızı sağlayan My Activity platformu sayesinde daha önce ziyaret edilen tüm siteleri, arama motoru sorgularını veya aktivitelerini görüntülemek mümkün. Bu platform aynı zamanda söz konusu verinin kaydedilmesini istemeyen veya bir kısmını kayıtlardan silmek isteyenler için de kontrollerle özelleştirme seçenekleri sunmaktadır. Google Etkinliklerim sayfasının kullanıcılara sunduğu avantajları merak edenlere şu bilgiler verilebilir:

  • Bu sayfada Google Chrome, Youtube, Haritalar, Google Drive, Google Foto ve Gmail gibi platformlar üzerinden gerçekleştirilen etkinliklerin tüm detaylarını yönetmek mümkün.
  • Faaliyetlerim sayfasında kaydedilen bilgiler sayesinde daha önce yapılan işlemler veya arama motoru sorguları kolaylıkla bulunabilmektedir.
  • Google My Activity’de oturum açan kullanıcı etkinlikleriyle kişiselleştirilmiş bir arama motoru deneyimi sunmak daha kolay hale geliyor.
  • Bu sayfadaki kontrol panelini kullanarak seçilen verileri, belirli bir döneme ait olayları veya kayıtlı kullanıcıların tüm hareketlerini silmek mümkündür.
  • Yine Google Etkinliklerim paneli üzerinden yapılan seçimler doğrultusunda kullanıcı etkinliklerinin belirli aralıklarla silinecek şekilde özelleştirilebilmesi mümkündür.

Google etkinliklerimi nasıl kullanabilirim?

Google My Activity paneline erişerek çeşitli veri veya hareketleri değiştirmek veya görüntülemek isteyen kişiler bu sayfanın nasıl kullanıldığını araştırmaktadır. 3 farklı kategoriye ait farklı veri kayıtlarına erişim imkanı sağlayan Google My Activity paneli aşağıdaki adımlara göre kullanılabilmektedir:

  • Google Etkinliğim sayfasına erişmek için öncelikle Google hesabınıza giriş yapın.
  • Buradan sol paneli kullanarak “Veri ve Gizlilik” sekmesine erişebilirsiniz.
  • Açık sekmeyi aşağı kaydırdığınızda “Geçmiş Ayarları” başlığını göreceksiniz.
  • Bu başlık altında Google Etkinliğim ayarlarını etkinleştiren “Web ve uygulama etkinliği, Konum geçmişi, Youtube geçmişi” gibi menüler bulunmaktadır.
  • Herhangi bir menü başlığına tıklayan kullanıcılar bu kapsamdaki tüm etkinlikleri görüntüleyebilir, geçiş özelliklerini kullanabilir ve silme işlemlerini gerçekleştirebilir.
  • Örneğin “Web & Uygulama Etkinliği” sayfasına gittiğinizde bu özelliğin açık mı kapalı mı olduğunu görebilirsiniz.
  • Aynı sayfadaki Sil butonunu kullanarak herhangi bir döneme ait etkinlikleri silmek veya otomatik silme fonksiyonunu aktif hale getirmek mümkündür.
  • “Tüm web ve uygulama aktivitelerini yönet” özelliğinden yararlanan kullanıcılar, tarih ve ürün filtresini kullanarak istedikleri verileri görüntüleyebilir veya silebilirler.

Google etkinlik geçmişimi nasıl silebilirim?

Google’ın Etkinliklerim sayfasındaki kayıtlı etkinlikleri “YouTube Geçmişi”, “Konum Geçmişi”, “Web ve Uygulama Etkinliği” menülerini kullanarak silebilirsiniz. Bunu yapmak için Google Etkinliğim sayfanızdaki ilgili başlığa tıklamanız ve ardından yönet seçeneğini kullanmanız gerekir. Eriştiğiniz sayfada Sil butonuna tıklayan kullanıcılar son saat, son gün, tüm zamanlar ve özel aralık seçeneklerinden herhangi birini tercih edebilirler.

Google etkinliğimi nasıl devre dışı bırakabilirim?

Google My Activity panelini devre dışı bırakmak isteyen kullanıcılar 2 ayrı seçenekten yararlanabilirler. Bu seçeneklerden ilki, Google My Activity’i kapatmak için kapat düğmesini kullanmaktır. İkinci seçenek ise aynı düğmeyi kullanarak tüm etkinlik geçmişini kalıcı olarak silmektir.

Listelenen seçeneklere erişmek için öncelikle Google hesabınızdan “Veri ve Gizlilik” ve “Geçmiş Ayarları” menülerine erişmeniz gerekir. Daha sonra hangi geçmiş ayarının devre dışı bırakılacağını belirleyen “kapat” butonuna ulaşabilirsiniz.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir