AirTag nedir ve ne işe yarar? AirTag nasıl kullanılır ve nasıl çalışır?

Teknolojik cihazların insan hayatına girmesi ve bu cihazların kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte birçok işlem daha kolay ve hızlı gerçekleştirilmektedir. AirTag cihazı teknolojinin kullanıcılara sunduğu önemli cihazlardan biridir. Apple'ın 2021 yılında teknoloji pazarına sunduğu bu cihaz, takip cihazı olarak biliniyor.

Artık bu haberi dinleyebilirsiniz. Uygulamayı şimdi indirin!

AirTag'i istiyor musun?

Kişisel ve önemli efektlerin takibini sağlayan cihaza AirTag adı veriliyor. Amerikan çokuluslu şirketi Apple tarafından tasarlanıp geliştirilen bu cihaz, kaybolma durumunda değerli nesnelerin yerini göstermek için kullanılıyor. Bu cihaz sayesinde insanlar nereye bıraktıklarını hatırlamadıkları çanta, cüzdan, ev veya araba anahtarlarını kolaylıkla bulabiliyor.

AirTag ne işe yarar?

Bu takip cihazı evcil hayvan tasmalarına ve kişisel eşyalarına takılabilmektedir. Dolayısıyla evcil hayvanları kaybolan kişiler bu cihaz sayesinde evcil hayvanlarını bulabilmektedir.

AirTag takip cihazı yalnızca Apple cihazlarıyla entegre çalışır. Bu cihazlarla ilgili merak edilen konulardan biri de AirTag'in kaç kilometre yol kat ettiğidir. Teknolojinin avantajlarından biri olarak bilinen Bluetooth cihazı sayesinde bu takip cihazı yaklaşık 120 metre mesafeye ulaşabilmektedir.

AirTag nasıl kullanılır?

Apple tarafından tasarlanan AirTag takip cihazı yalnızca iPhone akıllı telefonlarla kullanılabiliyor. Bu noktada AirTag'in ne kadar uzakta olduğu sorusuyla karşılaşabiliriz. Takip Bluetooth dışında GPS ile yapılıyorsa mesafe sınırsız olabilir.

AirTag cihazının kullanımı son derece kolaydır. Bu takip cihazı, iPhone akıllı telefonlardaki “Bul” programıyla çalışır. Ayrıca bu cihaz tek başına veya 4'lü AirTag paketi halinde satın alınabilir. Bu takip cihazını ilk kez kullanacak kişilerin izlemesi gereken adımlar kısaca şu şekildedir:

  • Öncelikle iPhone mobil cihazlarda konum ayarlarına gidip oradan “Bul” uygulamasına izin vermeniz gerekiyor.
  • Daha sonra cihazınız AirTag takip cihazını bulduğunda ekranda beliren “Bağlan” butonuna tıklayın.
  • Hangi öğe için kullanacaksanız kullanın, o öğenin veya öğelerin adını takip cihazınıza girin ve ardından Apple Kimliğinizle birlikte kaydedin.
  • Kayıt işlemini tamamladıktan sonra AirTag cihazının kaydettiği cihaz adlarının mevcut olup olmadığını kontrol edin.
  • Kaydedilen öğelerinizin adları listede göründüğünde bu öğeleri harita üzerinde takip etmeye başlayabilirsiniz.

AirTag nasıl çalışır?

Kablosuz bağlantı özelliğiyle öne çıkan Apple AirTag takip cihazı, kullanıcılarına bazı avantajlar sunuyor. İnternetin olduğu her alanda insanlar, cihazlarında kayıtlı öğeleri kolaylıkla takip edebiliyor. Bu noktada kişisel eşyaların yanı sıra “AirTag arabanın neresinde saklanıyor?” Bu konu gündeme de gelebilir.

Bu cihazla aracınızı harita üzerinden de takip edebilirsiniz. Bu izleme cihazı araba koltuklarının arkasına veya torpido gözüne yerleştirilebilir. “AirTag pili ne kadar dayanır?” iPhone cihazlarda Find programıyla çalışan bu takip cihazı hakkında. Konu da önemli. AirTag, tek pille ortalama 1 yıldan fazla çalışma özelliğine sahiptir.

Önceki içerik Sonraki içerik
İşgalci İsrail güçlerinin hedefi TRT ekibiydi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir