Sosyal medya hesabınızı kaybetmeyin – TEKNOLOJİ

Dijital ortamlarda yasa dışı yollardan para kazanan siber suçlular da gelişmeleri yakından takip ediyor. ESET Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban, yoğun dijitalleşmenin siber suçlular tarafından da takip edildiğini belirterek, kullanıcılara internetin güvenli kullanımı için ipuçları verdi. Kolay para kazanmak için uygun zamanları ve ortamları takip eden siber suçluların bir diğer hedefi sosyal medyadır. Siber dolandırıcılar, kullanıcılar için eğlence ve sosyalleşme aracı olan sosyal medya platformlarında geliştirdikleri yöntemlerle istediklerini elde etmeye çalışıyorlar. Sosyal mühendislik uygulamalarını kullanıyorlar. Farklı parçalardan gelen bilgileri bir araya getirerek anlamlı bir bütün oluştururlar. Toplanan bilgileri kendi amaçları doğrultusunda kullanabilirler. Adınıza yeni bir hesap açabilecekleri gibi, mevcut hesabınızı kullanarak da yeni tuzaklar kurabilirler. Hesabınızın saldırıya uğramasını önlemek için ne yapmalısınız?ESET Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban, sosyal medya hesaplarını kullanırken dikkat edilmesi gereken hususları şöyle özetledi:

  • Bilinmeyen uygulama ve sitelere sosyal medya hesaplarınızla giriş yapmayın.
  • Uygulamalara sosyal medya hesabınızla giriş yapmamaya dikkat edin. Yeni bir hesap oluşturmak zorunda kalmamak güzel görünse de bu yöntemle eriştiğiniz uygulamalara çok dikkat edin.
  • Sosyal medya hesaplarınızın her biri için karmaşık, tahmin edilmesi zor ve farklı şifreler kullandığınızdan emin olun.
  • Tüm hesaplarınızın şifrelerini hatırlayabilen güvenilir bir şifre yöneticisi kullanmaya başlayın.
  • İnternete bağlandığınız her cihazda çok katmanlı koruma sunan dijital güvenlik yazılımlarını kullandığınızdan emin olun.
  • Tanımadığınız ve emin olmadığınız Wi-Fi ağlarından internete bağlanmayın. Bir otel veya restoranın Wi-Fi ağı üzerinden yaptığınız her türlü iletişimin başkaları tarafından izlenebileceğini ve değiştirilebileceğini unutmayın.
  • İki adımlı kimlik doğrulama özelliğini etkinleştirdiğinizden emin olun. Özellikle Android telefon kullanıcıları için ikinci SMS kimlik doğrulama önlemi saldırganlar tarafından bypass edilebiliyor. Bu nedenle SMS yerine 2FA uygulamalarını tercih edin.

Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir